بهداشت محیط بابل
نوشته شده در تاريخ جمعه 17 تير 1390برچسب:, توسط b6 |

نحوه نگهداري غذاها در يخچال

  • در جه سرماي يخچال را هر از گاه كنترل كنيد تا همواره بين صفر تا چهار درجه باشد.

  • از قرار دادن مواد غذايي گرم و بيش از حد ظرفيت در داخل يخچال خودداري نمائيد.

  • قبل از گذاشتن سبزي در يخچال آن را بشوييد.

  • ميوه‌جات و مواد غذاي كپك زده موجب آلودگي يخچال مي‌شود لذا در صورت مشاهده آنها را خارج نموده و يخچال آلوده را ضدعفوني نماييد.

  • روي غذاي خام و نپخته را بپوشانيد يا آنها را بسته‌بندي و در قسمت پايين مواد غذايي پخته شده را نگهداري نماييد.

  • يخچال و فريزر را نزديك اجاق گاز يا منبع حرارتي ديگر قرار ندهيد.

  • باز ماندن درب يخچال براي مدت طولاني و خرابي لاستيك دور درب يخچال در افزايش دما مؤثر است.

  • تميز كردن مرتب كف و سطوح داخلي يخچال با دستمال تميز و محلول رقيق جوش شيرين توصيه مي‌شود.

  • مقدار دفعات خريد در كنار هم نگهداري نماييد و در كوتاهترين زمان ممكن به يخچال منتقل نماييد.

شير و فرآورده‌هاي لبني

  • شير پاستوريزه را حتماً در داخل يخچال بين صفر تا چهار درجه به مدت حداكثر 48 ساعت نگهداري نمائيد.

  • از نگهداری و خريد شير پاستوريزه در خارج از يخچال خودداری نماييد.

  • چنانچه شير پاستوريزه بيش از 48 ساعت در يخچال باقي بماند و علائم فساد و بريدگي در آن مشاهده نشود قبل از مصرف آن را حداقل به مدت 10 دقيقه بجوشانيد.

  • از مصرف خامه و كره غير پاستوريزه خودداري نمائيد.

  • از مصرف پنير محلي بپرهيزيد.

  • بستني رنگي بايد از ميوه و يا شربت آن و كاكائو و رنگ طبيعي تهيه شود.

  • از خريد و مصرف دوغ فله‌اي خودداري نمائيد.

  • از مصرف كشك مايع كه داراي علائم كپك‌زدگي و بوي نامطبوع مي‌باشد خودداري نمائيد.

  • كشك مايع پاستوريزه را قبل از مصرف 10 تا 20 دقيقه بجوشانيد.

  • توصيه مي‌شود از پنير بسته‌بندي با برچسب داراي مجوز‌هاي بهداشتي استفاده شود.

  • كساني كه با مصرف شير دچار اختلال گوارشي مي‌شوند بايد شير را سرد، به مقدار كم و به دفعات بنوشند و يا بجاي شير از ماست و پنير استفاده نمايند.

  • هيچ سفره‌اي بدون فرآورده‌هاي لبني كامل نيست.

  • 45 گرم پنير معادل يك ليوان شير است.

فرآورده‌هاي گوشتي

  • از خريد كالباسهايي كه تغيير رنگ داده خودداري نماييد.

  • از خريد همبرگر و كباب لقمه غير منجمد خودداري به عمل آوريد.

  • از خريد سوسيس‌هايي كه تاريخ توليد و انقضاء ندارد خودداري نماييد.

  • كالباس و سوسيس را در قسمتهاي بالاي يخچال نگهداري نماييد.

  • از نگهداري سوسيس و كالباس به مدت بيش از 36 ساعت در يخچال خودداري نماييد.

  • سوسيس را مي‌توان جهت نگهداري بيشتر در داخل فريزر منجمد نمود.

  • از خريد سوسيس و كالباسهايي كه پوشش آنها پارگي دارد خودداري به عمل آوريد.

  • از خوردن سوسيس و كالباس به صورت مداوم خودداري نمائيد.

 توصيه لازم در مورد گوشت، مرغ، ماهي

  • گوشت مورد مصرف پس از خريد بايد به خوبي شسته شود.

  • حتي‌المقدور از خريد گوشت چرخ كرده و آماده خودداري نمائيد.

  • جهت نگهداري گوشت مورد مصرف براي دو تا سه روز از بالاترين قسمت داخل يخچال استفاده نمائيد.

  • از خريد گوشت ذبح شده در خارج از كشتارگاه‌‌هاي مجاز خودداري نماييد.

  • ماهي تازه ميبايست داراي فلس درخشنده و محكم به بدن چسبيده، چشم برجسته و شفاف و آبششهاي قرمز رنگ بوده و بوي نامطبوع نداشته باشد.

  • گوشت مرغ فاسد، تيره، پرخون يا كبود است.

  • از مصرف مرغهايي كه دچار لاغري شديد هستند خودداري نماييد.

توصيه لازم در مورد روغن

  • از حرارت دادن زياد و طولاني روغن مايع خودداري نمائيد.

  • از مصرف مجدد روغني كه چندين بار حرارت ديده جداً خودداري نمائيد.

  • روغن بايد در محل خنك و دور از نور و هوا و در ظرف در بسته نگهداري شود.

  • به هنگام طبخ با روغن از حرارت كم استفاده نمائيد.

  •  از روغن مايع مخصوص سرخ كردني جهت سرخ كردن استفاده شود.

  •  مصرف خوراكهاي سرخ كردني را به حداقل برسانيد.

« معرفي اداره نظارت بر مواد غذايي ، آرايشي و بهداشتي»

   اداره نظارت بر مواد غذايي يكي از ادارات تابعه مديريت دارو و غذا و زير مجموعه معاونت درمان و داروي دانشگاه علوم‌پزشكي ميباشد كه شامل رئيس اداره و گروه كارشناسان مواد غذايي و بهداشتي ميباشد.

   پاره‌اي از فعاليت‌هاي اداره نظارت بر مواد غذايي آرايشي بهداشتي:

1ـ نظارت مستمر بر فعاليت مراكز توليد و بسته‌بندي مواد غذايي و بهداشتي استان، سردخانه‌ها و انبارهاي نگهداري مواد غذايي

2ـ نظارت بر اجراي قانون و ضوابط فني و بهداشتي مواد غذايي و معرفي متخلفين به مراجع ذيصلاح

3ـ رسيدگي به شكايات مردمي در مورد مواد غذايي، بهداشتي آرايشي

4ـ رسيدگي به مدارك‌ واحدهاي مواد غذايي و آشاميدني در مرحله اخذ پروانه‌هاي تاسيس، بهره برداري مسئول فني و ساخت و ارسال اداره نظارت بر مواد غذايي جهت صدور پروانه‌ها

5ـ ترخيص مواد غذايي از گمرك و مكاتبه با اموال تمليكي و گمركات در رابطه با كالاهاي قاچاق و تعيين تكليف نهائي

6ـ نظارت بر صادرات كالا و صدور گواهي بهداشت

7ـ رسيدگي به شكايات مردمي در مورد مواد غذايي بهداشتي آرايشي

8 ـ بازرسي از بخش بيمارستانهاي دولتي و خصوصي

9ـ آموزش مسئولين فني از كارخانجات از طريق برگزاري دوره‌هاي آموزشي

خريد و مصرف كنسرو

  • از مصرف كنسرو و كمپوت باد كرده و زنگ زده خودداري نمائيد.

  • از خريد كنسروهايي كه فاقد شماره پروانه ساخت وزارت بهداشت، تاريخ توليد و انقضاء باشند خودداري نمائيد.

  • از مصرف كنسروهايي كه تغيير رنگ،‌ طعم و بو داده‌اند خودداري نمائيد.

  • از نگهداري قوطي كنسرو در يخچال و محيطهاي مرطوب خودداري نمائيد.

  • غذاهاي كنسرو شده را قبل از مصرف 20 دقيقه بجوشانيد.

نان و نمك

  • بهتر است جهت نگهداري نان در طولاني مدت (بيش از 48 ساعت) آن را در فريزر نگهداري نماييد.

  • نانهاي ضايعاتي را حتي‌الامكان در گوشه‌اي دور از آشپزخانه و مواد غذايي مورد مصرف را در محلي خشك نگهداري كنيد.

  • از تحويل نانهاي كپك زده به افراد دوره‌گرد خودداري نمائيد.

  • نان كپك زده موجب بيمار شدن دام و طيور و آلوده شدن شير و گوشت آنها و نهايتاً بيمار شدن انسان مي‌گردد.

  • چنانچه نان پس از توليد در زمان مناسب بسته بندي شود بيات شدن آن به تاخير مي‌افتد.

  • از خريد آردهاي سوخاري فاقد مشخصات و فله‌اي خودداري شود.

  • توصيه مي‌شود نكمهاي يددار را كه در كيسه‌هاي مات بسته‌بندي شده‌ است خريداري نمائيد.

  • مصرف نمك را در موارد غذايي به حداقل برسانيد.

  • نمك يددار را مي بايست در آخرين لحظات پخت به غذا اضافه نمود.

 استفاده از مايع ظرفشويي

  • از خريد مايعات ظرفشويي و دستشويي فله‌اي خودداري نمائيد.

  • هنگام استفاده از مايع ظرفشويي حتماً از دستكش استفاده شود.

  • غلظت مايع ظرفشويي نمي‌تواند دليلي بر كيفيت خوب آن باشد.

  • بهتر است تعداد دفعات شستشو را در روز تقليل دهيد و دستهاي خود را پس از مصرف با گليسيرين محتوي آبليمو چرب نماييد.

  • ظروفي كه خوب آبكشي نشوند حاوي مايع ظرفشويي مي‌باشد كه بر روي ظروف چسبيده و بدين شكل با مواد غذايي وارد بدن شده در دراز مدت مسموميت ايجاد مي‌نمايند.

  • جهت تميز شدن آسانتر ظروف در ابتدا بهتر است مقداري از مايع ظرفشويي را در داخل ظرفي در آب حل كنيم سپس ظروف چرب را در آن قرار داده تا خيس شود.

پيامهاي سلامت

  • مصرف نوشابه، يخمك، پفك و چيپس را به حداقل برسانيد.

  • از خريد مواد غذايي و بهداشتي فاقد مشخصات (پروانه ساخت، تاريخ توليد، انقضاء و آدرس كارخانه) خودداري نمائيد.

  • از خريد مواد غذايي ، آرايشي و بهداشتي خارجي فاقد برچسب فارسي خودداري نمائيد.

  • از خريد مواد غذايي ، آرايشي و بهداشتي از افراد دوره‌گرد اجتناب نماييد.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.