بهداشت محیط بابل
نوشته شده در تاريخ جمعه 17 تير 1390برچسب:, توسط b6 |

- استافيلوکوک اورئوس:

اين باكتريها در بيني، گلو وپوست انسان وجود داشته ،اين افراد مي توانند به عنوان ناقل باكتري را منتشركنند، سم استافيلوكوك ( آنتروتوكسين ) از طريق پختن غذا از بين نمي رود.اين موضوع ضرورت رعايت بهداشت را به هنگام آماده سازي و تهيه مواد غذايي مي طلبد. انتقال اين باكتري از طريق غذا، آب ، تماس فردبه فرد و مدفوعی-دهانی صورت مي گيرد. بيماري در تمام گروههاي سني ديده مي شود. اين باكتري در بسياري از مواد گوشتي، محصولات لبني، غذاهاي پخته شده، انواع خامه وشيريني هاي خامه اي يافت مي شود دوره نهفتگی ۱ تا ۶ ساعت و مدت بيماري كمتر از 24 ساعت مي باشد. بيماري با علائم تهوع شديد، استفراغ،اسهال،درد شكمي وتب خفيف بروز مي نمايد. هنگامي كه استافيلوكوك اورئوس در غذاهاي حاوي كربوهيدرات وپروتئين رشد كند، آنتروتوكسين توليد مي نمايد. لذا عامل مهمي در مسموميت غذايي بشمار مي رود. شناسايي ناقلين ودرمان آنها، جداكردن آنها از مراكز طبخ غذا ورعايت نكات بهداشتي از جمله مواردي است كه دركاهش مسموميت هاي غذايي استافيلوك نقش دارند.

۴- اشرشيا کلی O157:H

اين باكتري عامل مهم بسياري از بيماري هاي منتقله از غذا مي باشد بطوريكه در سال 1999 در امريكا 73000 مورد عفونت و 61 مورد مرگ ثبت شده است. اين باكتري از طرق مختلف سبب عفونت مي گردد. يكي از راههاي مهم عفونت، مصرف غذا هاي نيم پز ونيم پخته گوشت گاو بويژه در كباب وهمبرگر مي باشد. مصرف سبزيجات تازه، از جمله كاهو واسفناج از موارد ديگر عفونت بااين باكتري است. تماس فرد به فرد در خانواده ومراكز نگهداري كودكان از جمله راههاي انتقال باكتري مي باشد. اين باكتري از طرق مختلف سبب عفونت مي گردد. يكي از راههاي مهم عفونت، مصرف غذا هاي نيم پز ونيم پخته گوشت گاو بويژه در كباب وهمبرگر مي باشد. مصرف سبزيجات تازه، از جمله كاهو واسفناج از موارد ديگر عفونت بااين باكتري است. تماس فرد به فرد در خانواده ومراكز نگهداري كودكان از جمله راههاي انتقال باكتري مي باشد. در مجموع عفونت مي تواند از راه مصرف شير خام ويا آب آلوده ويا حتي شنا كردن در آب هاي آلوده ايجاد شود. اين باكتري در بيشتر موارد در كودكان  15 ماهه تا 10 سال ودر افراد مسن مشاهده مي شوددوره نهفتگي ۳ تا ۵ روز و مدت بيماري ۱ تا ۱۲ روز به طول می انجامد. علائم باليني استفراغ، اسهال ابتدا به صورت آبكي وسپس خوني به ندرت همراه تب ديده مي شود.

۵

كلستريديوم بوتولينوم عامل بيماري بوتوليسم مي باشد.بيماري بوتوليسم انتشار جهاني دارد . اين باكتري در خاك وگاهي در مدفوع حيوانات يافت مي شود. اسپور هاي باكتري مقاومت بالايي در برابر حرارت دارند. آنها دماي صد درجه سانتيگراد را به مدت ۳ تا ۵ ساعت تحمل مي كنند. در جريان رشد كلستريديوم بوتولينوم ودر هنگام متلاشي شدن باكتري ، سم در محيط آزاد مي شود. به واسطه اسپور هاي باكتري درخاك ، غالباً سبزيجات ، ميوه ها و مواد ديگر آلوده مي شوند. در حال حاضر خطر اصلي ، مربوط به غذاهاي كنسرو شده خانگي است. در صورت جوشاندن بيش از بيست دقيقه قبل از مصرف ، احتمال خطر ابتلا يه بيماري كاهش خواهد يافت. رعايت دقيق استاندارد هاي تجارتي ساخت كنسرو ها ، بطور قابل توجهي خطر احتمالي حملات منتشر بيماري را كاهش داده است، اما كنسرو هاي تجارتي وقارچ، مرگ ومير هايي را به همراه داشته اند. علائم باليني در مدت زمان ۱۸ تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن غذاي سمي شروع مي شود. این علائم شامل اختلال بينايي (نا هماهنگي عضلات چشم، دو بيني)، ناتواني بلع، اشكال در صحبت كردن و علائم فلج هستند كه به تدريج پيشرفت نموده ودر نهايت مرگ بيمار به علت فلج تنفسي ويا ايست قلبي فرا مي رسد.بيمار تب ندارد و معمولاً علائم گوارشي واضحي ديده نمي شود.

۶

اين باكتري از طريق توليد توكسين در بافت آسيب ديده وارد مي شودوسبب عفونت هايي مانند گانگرن گازي مي شود. 90 % آنتروتوكسين توليد شده در كلستريديوم پرفرجنس شايعترين علت مسموميت غذايي است. معمولاً مسموميت غذايي ناشي از اين باكتري در ادامه خوردن تعداد زيادي از كلستريديوم هايي بروز مي كند كه در ظرف غذاي حاوي گوشت، رشد كرده اند. ارگانيسم ها در روده رشد كرده وموجب شروع اسهال در مدت ۱۶ تا ۱۸ ساعت مي شوند. علائم بيماري تنها ۱ تا ۲ روز ادامه مي يابد. اين بيماري توام با علائمي چون تهوع، استفراغ وتب مي باشد و خودمحدود شونده است.

به طور خلاصه 4 فاكتور لازم براي ايجاد مسمويت هاي غذايي باكتريايي شامل موارد ذيل مي باشد:

۱-  آلودگي ميكربي

۲- 

۳- 

۴- 

افرادي كه ضعف سيستم ايمني دارند.
شرايط مناسب رشد، توليد مثل و توليد توكسين باكتري
حمل ونگهداري غذا
- کلستریدیوم پرفرنژنس:
- کلستریدیوم بوتولينوم :
7:

 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:






تمام حقوق اين وبلاگ و مطالب آن متعلق به صاحب آن مي باشد.